Impressies van breiwerken

Gebreide trui

Een trui die mooi in model blijft.
Een trui die mooi in model blijft.
Details in de trui.
Details in de trui.

Deze trui is al veel gedragen. Door de wol die gebruikt is blijft hij mooi in model. In de blauwe vakken zijn gaten gebreid. De bruine lijnen en de bloemen aan de onderkant zijn op de trui geborduurd.

 

 

 

 

 

Gebreide kinderkleding

Dit zijn een aantal kledingstukken die voordat ze op de foto kwamen al vele malen zijn gedragen en gewassen. Doordat ze niet in een wolprogramma gewassen zijn, zitten ze niet meer in het model zoals ze oorspronkelijk waren.
De roze trui was zo geliefd dat daar aan de onderkant nog een extra rand is vastgemaakt.
Bij de sokken waren op de onderkant antislip laagjes gestreken, zodat kleine kinderen niet uitglijden. De prijs voor het breien van een trui, vest of sokken is afhankelijk van de maat en het patroon.

Gebreid en gehaakt chique vest

bolletjes-vest
Chique vest, waarbij verschillende steken en patronen zijn gebruikt.
bolletjes-vest-achter
De patronen komen ook op de achterkant van het vest terug.

Bij dit chique vest is gebreid en gehaakt, hiervoor zijn 3 verschillende garens gebruikt. De vierkanten in het midden van het voor- en achterpand zijn gehaakt met 2 garens, waaronder mohairwol. Bij het haken van de kraag en sluitingsranden zijn de 2 garens van de vierkanten gebruikt als 1 garen. Daardoor zit hierin het mooie effect van de kleur. De knopen zijn voorzien van 1 van de 3 garens.