Shirts van tricotstoffen

Het lijkt misschien dat er de afgelopen periode niet zoveel is gebeurd, maar dat klopt niet….

Er was verstelwerk (jas inkorten/ broek inkorten/nieuwe ritsen plaatsen), nieuwe overgordijnen maken, vitrage maken en vermaken, en ook zijn er nieuwe kledingstukken gemaakt.

Ondanks dat ik al jaren kleding maak, had ik nog nooit iets volledig van een tricotstof gemaakt. Tegenwoordig zijn er zoveel leuke tricotstoffen te krijgen, dat het dan toch maar eens moest gebeuren. Ik ben begonnen met het groene shirt met muts als ‘voorproefje’. Daarna is (in opdracht van Sinterklaas) van paneelstof het shirt met nijlpaardprint gemaakt.
De spijkerbroek die er bijgemaakt is, staat leuk bij beide shirts. De broekzakken op de benen hebben drukknopen en is mooi doorgestikt. Voor de sluiting van de broek is een drukknoop en rits geplaatst.

Ondertussen is er al weer aan een volgend project begonnen…. een winterjas. Deze jas wordt gemaakt van softshell stof. In verschillende naden wordt een paspel gebruikt die reflecteert. Verder pas ik het patroon aan zodat er een binnenvoering bij gemaakt wordt die er uitgehaald kan worden.