Softshell winterjas

Laat het maar snel weer koud worden!  Een lekkere warme winterjas is klaar… De jas is gemaakt met een beetje patroon en aangevuld met allemaal ideeën van mezelf.

Omdat de jas gemaakt is van softshell stof, wou ik dat de binnenvoering eruit gehaald kan worden. Zo is het ook lekker om hem te dragen in het voorjaar of in de herfst. Voor het makkelijk uithalen van de voering zijn ritsen en drukknopen geplaatst. Softshell is een stof die waterafstotend en ademend is.
In de capuchon, mouwen en achter op de rug is een reflecterend bandje geplaatst (vooral lekker bij het donkere/trieste weer), zodat je goed opvalt met de jas.  De stof die gebruikt is op verschillende plaatsen zoals bij de mouwzak, in het midden van de capuchon en op de schouders krijgt een piratenmotief zodra het regent.
De capuchon kan door middel van een rits makkelijk van de jas gehaald worden.  Als de capuchon los gemaakt is, kan het deel wat aan de kraag vast zit in een kleine ruimte worden geplaatst wat in de kraag is verwerkt.